Deutsche Welle – 14: 28 01/11
Покaната е упатена до сите партии на Албанците за да се разговара за смена на формулацијата „јазикот кој го зборуваат 20 проценти од граѓаните“ со „албански јазик“. Беса иницира средба со политичките партии на Албанците околу Заменик-претседателот …

МКД: Беса кани партии на разговор за бришење од Уставот на одредбата „20 проценти“ за албанскиот јазик

360 степени: Беса денеска ќе ја испрати поканата за средба до албанските партии за прашањето „20 отсто“ во Уставот

Канал5: БЕСА иницира средба со политичките партии на Албанците во Македонија

55 поврзани вести »

Powered by the Echo RSS Plugin by CodeRevolution.