Денешен – 01: 08 02/11
Пред отворањето на македонскиот клуб Никола Вапцаров во Благоевград, во Бугарија се појави транспарент „Македонија е бугарска“, на која денеска стигна одговор кој гласи: Ни Пиринска не е ваша, а не пак Вардарска.

Телма: Мазнев: Затварањето на здружението нема да предизвика проблеми со функционирањето на клубот

Press24: Мазнев: Затварањето на здружението нема да предизвика проблеми со функционирањето на клубот

Фактор: Македонците од Бугарија нема да застанат во нивната мисија, клубот „Никола Вапцаров“ ќе работи

67 поврзани вести »

Powered by the Echo RSS Plugin by CodeRevolution.