Глас на Америка – 01: 00 02/05
Борбите во Судан меѓу две воени фракции би можеле да принудат повеќе од 800.000 луѓе да ја напуштат земјата, предупредија денес Обединетите нации (ОН), бидејќи двете страни продолжија да се судираат и покрај уште едно тридневно продолжување на …

Канал5: Гутереш: Загрижен сум, невидена е брзината со која се нижат настаните во Судан

360 степени: Суданските завојувани генерали се согласиле дa испратат свои претставници на преговори

Нетпрес: Кризата во Судан се претвора во целосна катастрофа, предупредуваат ОН

45 поврзани вести »

Powered by the Echo RSS Plugin by CodeRevolution.