Иновативност – 03: 00 01/05
Шведска е првсата земја во светот која ќе добие електричен автопат, а до 2045 година би можела да има дури 3.000 км електрични сообраќајници. Со оглед на тоа дека Европската унија минатиот месец одлучи сите нови автомобили до 2035 година не смеат да …

Во Центар: Шведска прва во светот ќе добие електричен автопат, возилата ќе се полнат додека возат

Радио МОФ: Шведска го гради првиот електричен автопат

Курир: Шведска го гради првиот електричен автопат

5 поврзани вести »

Powered by the Echo RSS Plugin by CodeRevolution.